Kara Tahta Boyasi Uygulamalari (Tebesirli Yazi Tahtasi Yapimi)



Herkese merhabalar :)

 Bugun sizlere kara tahta boyasiyla boyayarak değerlendirdiğim urunlerden bahsedeceğim. 

 Oncelikle kara tahta boyasini aciklayayim.. 
Bir zamanlar tebeşirli Kara tahtaların boyasindan bahsediyoruz. O zamanlar tebesir oluyor heryer diye kimse sevmezken ben bayılırdim tabi sonra cok surmeden bizde kalem kullanmaya başlamıştık lakin benim tahta sevdam hic gecmedi :) 
Şimdi bu kara tahta boyalı panolar,çeşitli urunler moda oldu :)
Evinizde her istediginizi boyayabilyorsunuz buzdolabindan tutunda duvara kadar her cesitte örneği var. 

Hazir satın almak istediğiniz de moda oldugundan daha pahali olabiliyor ama bununda kolayi var hem evdeki goruntusunu begenmediginiz objelerden kurtulmak hemde ekonomi yaparak güzel sonuclar elde etmek :)




 Bir sise kara tahta boyasi 5 tl. Benim boyadiklarimsa anca şişenin yarisi etmistir sanırım:) o denli de bereketli bir urun. 
Cam, metal, ahsap, plastik, Porselen ve kuşe kağıt gibi magnet yuzeyinde denedim kuse kagit gibi parlak yuzeydekinde sonuc siyah tahta gorunumune kavustu ancak tebesirle yazilamiyor. Diger urunler ise oldukca kullanisli durumda. 

 

ben boyama işlemini Fırça yerine süngerle yaptım. Fırçayla başarısını bilemiyorum. Sizler de Boyama icin herhangi bir sunger kullanabilirsiniz. Bulasik sungeri gibi her cesit sunger olur ben once botlarin içinden cikan kalip sungeriyle denedim sonuc başarılıydı daha sonra makyaj sungerim islak kalmis küflenir gibi oldugundan yuzume kullanmak imkansizlasti ve bu yumurta sungerle devam ettim. 
 


BEN NELER BOYADIM ? 
 
NELER OLDU; NELER OLMADI?




 Ben oncelikle dügunde notlar masasinda kullanmak uzere aldigim kalpli ahsap tahtayi boyadim tabiki en iyi sonuclardan birini ahsap yuzeyde alıyorsunuz kolay ve rahat boyuyorsunuz. 

Ardindan baharat ve bakliyat kavanozlarina yazilabilir bi bolum eklemek istedim sablonlar vs derken etiket sablonla denedim ancak kurudugunda boya kirilarak ciktigindan goruntusu pek hos olmadi ve vazgectim o kavanozu da yikadigimda goruntusunun iyice bozuldugunu, boyanin su bazli oldugunu farkettim :) Herhangi istemediginiz bi yerini silerek duzeltebilirsiniz :)




 Daha sonra annemin kapağı kırılan ama atmaya kiyamadigim porselen bir demliği vardi ayni sekilde makyaj fircalarimi koymak icinde bir kutu boyama arayisindaydim ikisi birlesince denemek lazim dedim ve suan eklips fircalarimin durduğu ( eklips fircalarinin yazisi icin tik tik ) bu siyah demligi boyadim onceki hali yok malesef. 
Umudum yoktu sanırım boyarken o nedenle pek umursamamisim :) 

Ustune bir kurdele bagladim fiyonk yaptım ve ali babadan getirttigim ahsap kalp yapışkanlarindan ikisini yapistirdim. 




Daha sonra pamuklarim icin bi kavanoza ihtiyacım vardi bunu da yine tahta gorunumlu yapmak istedim. 
Ahsap bocek yapabilir dusuncesiyle cam bir kavanozu boyadim agiz kismina beyaz kurdele gecirip fiyonk yapmayı planladım ama kurdele henuz bızımle bulusamadı :) Alınca ınsallah :) .Kapaginı da marketlerde bile bulabileceginiz silikon bardak kapaklarından tercih ettim yine kalplerle susledim :) 




Bunlari gosterdigimde annem deterjan kutusu da boya daha şık olur dedi bu sefer de aslinda pek hali kalmayan hatta paslanmis atil durumda ama bi turlu firsatini bulamadigim deterjan kutularim aklima geldi ancak bu kutular metaldi. Denedim ve onda da sonuc oldukca guzel. Yine kurdeleyle susledim ve kalpledim. :) Ama dıkkatlı kullanmak gerekiyor kapagı acıp kapatırken soyulma yapabiliyor :)



Arkasindan buzdolabinin ustunde kullandığım magnetli reklam icerikli not kagitlarim vardi. Reklam da su damacana reklamı :)  su markasini nasil kapatabilirim diye dusunurken oncelikle aklima resimle kapamak geldi ancak hazir cikarilmis resimlerimizde buyuk boyları tek; kucukler iste cok kucuk geldiginden bi kismini daha boyayıp küçük resimle bütünleştirmeyi planlamıştım şurasını da burasını da derken tamamini boyadim fotografimizi ekledim ve silikonla not kağıdını geri yapistirdim.. 


Ayrica katildigim ve kurucu ekibinde yer aldigim sempozyumun hediyesi olarak dagitilan cerceveler de renkleri açısından benim icin kullanissizdi birinde denemek uzere boyadim uzerine silikonla uğur böceği ekledim. bu böceklerin arkası yapışkanlı normalde ama benımkinin yapiştırması dusmus bu nedenle silikonladım.
İçinde Bartın yoresine ait tel kırma motifleri var suanlik ama ben çerçeve olarak kullanmaya devam edecegim :) 

 
En son pecetelik. Aslinda pecetelik olarak girismedim ise. Kendisi benim lise yıllarımdan mi desem ilk okuldan mi desem bilemedigim ama cok da guzel olmamış yinede bir şekilde boyanmak zorunda kalmış ahsap bir kutuydu. yanlış hatırlamıyorsam ki ilk halide bunu destekler cinsteydi ben bunu yetiştirememişim ve bitik duruma getirmek için yarıda cilamışım :)
 Amacim o disindaki kotu krem renkli kırmızı kalpli boyasindan kurtarmakti ama artvinde oldugumdan ve renkli boyalarda çeşit bulamamış nadiren bulduklarımda kiloluk boylarına denk gelmiş olup e onca boya nolucak diyerek vazgeçmiş olmam sebebiyle artik oda kara tahta gorunumlu :)

 Aile içierisinde artık yakında kendimi de boyayacağımı düşünenler var :) 
herşey kara tahta oldu diyorlar :) Eşimse olayı abartıp buzdolabını da mı boyasak modunda bakalım bu boya bitene kadar daha neler kara tahtaya dönüşecek :) 

Boyaları öyle çok özenerek yapmadım ama siyah olduğundan belli belirsiz hata gösteriyor rahatlıkla kendinizde boyayabilirsınız :) 

Ayrıca kuruma süresinden de bahsetmek istiyorum :) 

Çoğu ürün 1 saat içinde kurumuş hazırdı eğer biraz kalın boyarsanız en en fazla 1 gün içerisinde hepsi kurumuş kullanıma hazır hale gelicektir :) 
ancak elleriniz tozlu ya da tebeşirliyken bu objelere dokunmamaya dikkat edin :) yoksa baya baya iz bırakıyorsunuz :) 

silme konusunda ıslak bir mendille silmeniz yeterli oluyor ancak sanırım benım tebeşirimden kaynaklı bir sorun olarak ( biraz sert ve partiküllü) iz bırakma yaptı çok sık değiştirmesem de yazıyı değiştireceğim zaman tam siyah görünümlü olması için bir kat daha boya attım :) 

 Benim Kara tahtalarım bunlar :) 

Arasında daha süslemesi bitmemiş olanlar var ancak bu demliği oldukça fotograflarımda görmeye başladınız bir iki de bununla ılgili mesaj alınca yazısını paylaşmak istedim :) 

internette bu boya için çok değişik yöntemler var. Mesela çay bardağı ya da tabaklarını, Kadeh ayaklarını boyayıp misafirlerinizin adını yazarak servis yapabilirsiniz bu şekilde bardak karışıklığı olmaz :) 

ya da tepsiler, bardaklar, kavanozlar, keske tahtaları.... artık kalanı sizin yaratıcılığınıza kalmış durumda :)

sizler bu tarz hobilerden hoşlanıyor musunuz? Yada benim tahtalarım hakkında ne düşünüyorsunuz :) 
Benim boyalarım biraz olur mu olmaz mı şeklinde materyal çeşitliliği üstünden gitti beğenmediğiniz birşeyler oldu mu ya da fikir verebilir misiniz :) 
Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım umarım sıkılmamışsınızdır : )
okuduğunuz için Teşekkürler :) 

Sosyal medya hesaplarımı takıbe almayı ve eğer blogumu henuz takıbe almadıysanız onu da takıplerinize eklemeyi unutmayın :) 

Sevgiler...

CONVERSATION

33 yorum var:

  1. Wooooww diyorum ve susuyorum gerçekten çok hoş olmuşlar emeğine sağlık balım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) Daha ıyılerı senın olsun :)

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor. :)

    YanıtlaSil
  3. Ay ben bu fikre bayıldım. Evime taşınır taşınmaz ben de deneyeceğim. Her yaptığın şey çok güzel olmuş. Ellerine sağlık canım. Teşekkür ederim bu fikir paylaşımı için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tesekkur ederım canım guzel yorumun için :) kesınlıkle dene cok zevklı bı eglence oluyor :)

      Sil
  4. çok güzel olmuşlar bende bi çesaret edebilsem neler yapmak istiyorum bir bilsen ama ya yapamazsam diye geri çekiliyorum :/
    Blog keşif etkinliğinde budum sizi iyiki bulmuşum sizide bloguma beklerim..
    http://herteldehayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım hosgeldınız en kısa surede sızın blogunuza da ugrayacagım :)

      cekınmeyın her turlu oluyormus bunu anladım:) sızde deneyın emnım guzel bırseyler cıkacaktır ortaya :)

      Sil
  5. Üretken gençlerin benim yanımda farklı bir değeri vardır... maşallah sana güzel kızım ellerine kollarına sağlık objelerini güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  6. Emeğinize sağlık mükemmel :)

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık, insanın kendi ürettikleri bir başka oluyor.

    Hayat da kara tahta gibi biraz; ellerinde tebeşirler, her insan bir şeyler katar ömrümüze bazen istesek de sildiklerimiz iz bırakır üzerimizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle cok tesekkurler..
      cok haklısınız onemlı olan sılmemek uzere yazabılmek aslında...

      Sil
  8. ben tesekkur ederım yorumunuz ıcın:) takıbe aldım bıle..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba... hepsi ayri ayri guzel olmus tebrikleer:)
    Kucuk bir hatirlatmada bulunmak istiyorum blogumun alan adini degistirdigim icin okuma listenizde gorunmuyorum.. takibi birakip yeniden takip ederseniz eski haline donecektir:) sevgileer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen duzeltıyorum teşekkurler uyarınız ve yorumunuz ıcın :)

      Sil
  10. Çok güzel bir yazı olmuş. Harika şeyler... Eline sağlık 😊

    Bu arada blogunla yeni tanıştım. Takipteyim. Bana da beklerim.

    Http://makyajbox.blogspot.com
    Ve
    Http://berilcimcime.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa surede sızıde zıyaret edecegım :) yorumunuz ıcın teşekkurler :)

      Sil
  11. Hepsi çok güzel olmuş emeğinize sağlık. Çaydanlığa bayıldım 😊. Bu arada yazınız çok güzelmiş söylemeden geçemeyeceğim 😊. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkur ederım tatlı yorumunuz ıcın :)

      Sil
  12. Boyamak ne keyiflidir onları. Bir ara ben de bizim evdeki sehpaları boyamıştım. Üzerine çiçek falan çizmiştim, ardından da vernik atmıştık. :) Gerçi biraz kasvetli olmuştu bizimkiler. ^^ Annem mobilyalara uysun diye kahvenin tonları seçince boyayı. Bana kalsa her birini farklı renge boyardım. Hiç değilse çiçekleri gönlümce çizip boyadım, tek tesellim o. Ellerine sağlık, Bal'ım. Çok sevdim, güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rıver teşekkur ederım yorumun ıcın =) olsun el emegı her zaman guzeldır :)

      Sil
  13. Çok ta güzel olmuş,elleriniz dert görmesin..
    Sizi + ekledim.
    Ben de http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkur ederım yorumunuz ıcın :) en kısa surede gelecegım: )

      Sil
  14. merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum bu tatlı blogunuzu takibe aldım :) bana da beklerim. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkur ederım hosgeldınız :) hemen sıze de gelıyorum :)

      Sil
  15. Merhabalar;

    Bloğunuzun "Blogger Gazetemiz"de tanıtılmasını isterseniz, alttaki linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Sevgiler,

    http://www.hikayekalplikadin.com/2016/12/blogger-gazetemizde-yerinizi-alin.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkur ederım lınkınızı ınceleyecegım =)

      Sil
  16. İnanılmaz derece de güzell olmuş yaptıklarına bakarken kilitlendim kaldım o derece siyaha zaten zaafım vardı bunları görünce tam oldu :) Harika olmus ellerine emeğine sağlık... Bende bloguma beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkur ederım guzel yorumun ıcın:) En kısa surede gelecegım :) sevgıler :)

      Sil
  17. teşekkur ederım hemen zıyaret edıyorum :) hoşgeldınız :)

    YanıtlaSil
  18. reklamlara karsı degılım ama keske bır ıkı de benım ıcın bırsey yazsaydınız..

    YanıtlaSil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık