Makyaj Fırçası temizliği

Herkese merhabalar :)
makyaj yapmayi seven herkesin  sonunda başina gelen hatta ve hatta makyaj yapmak kadar önemli bir unsur fırça temizliği..
peki neden bu kadar önemli? 
o hiç istemediğimiz sivilce ve akneler varya işte o kirli fırçalar tam dostu onların. ciltte bakteriyel oluşumların yerleşmesine ve ilerlemesine yol açıyor bu da sivilce ve akneler başta olmak üzere çeşitli cilt problemleri ortaya çıkarıyor...
E nasıl temizleyeceğiz bu fırçaları?
işte burda çeşitli yollar ortaya çıkıyor aslında hepimizin bildiğini düşündüğüm ancak harmanlanmış halde özet bir tablodan bahsedeceğim belki bir kaçını hiç görmemiş ya da düşünmemiş olabilirsiniz ama hepsi denediğim ve temizleme işleminde oldukça başarılı bulduğum yöntemler.

  • Tabi ki ilk olarak makyaj fırçası  temizleme suları önemli. aslında bunların yoğunluğu alkolden oluşuyor. bu durum fırça temizliği konusunda iç rahatlatıcı. Ama söylemek gerekir ki bazı sularda ne temizliği ne de fırçaların kullanım ömrü kalıyor. bunun için önemli olan makyaj temizleme suyu almak değil seçmek.Ürünleri çeşitlendiremediğim için sadece kendi kullandığım ve memnuniyetimi koruduğum üründen son kısımlarda bahsedeceğim tabi ki yeri gelmişken anlatacağım eksi ve artılarını belirteceğim ancak kıyaslama konusuna girmeyeceğim. burda da belirtmek isterim ki izlediğim ve takip ettiğim diğer blogger arkadaşlarımdan bobbi brown'un makyaj temizleme spreyini de oldukça başarılı buldum. Ancak henüz denemediğim için incelemeye gelemeyeceğim. 

Diğer yöntemlere gelince işte burda masrafı az evde kolaylıkla yapılabilecek temizleme yöntemleri geliyor...

  • öncelikle makyaj fırçalarının yumuşaklığı göz önüne alındığında göz kararı olarak Zeytinyağı ve bulaşık Deterjanı karışımı homejen olarak sağlandıktan sonra fırçalar bu karışımla iyice sıvıyoruz mini mini Dakikalar beklettikten sonra yani mesela tüm fırçalara uygulayıp yıkamaya geçilmesi şeklinde iyice ovalıyoruz. Bu aşamada önemli olan fırçaların yerleşim düzenini bozmadan paralel hareketler uygulamak örneğin allık fırçasında avuç içinize allık sürüyor gibi.. daha sonra duruluyoruz havlu kağıtla suyunu alıp aynı hareketle havlu kağıda renk bulaşıp bulaşmadığını kontrol ediyoruz. tam temizlik sağlayana kadar işlemi tekrarlıyoruz. asla dik açıdan fırçaları bastırıp temizlemeye kalkmayın. evet fırça belki temizlenir ama o kadar çünkü sonunda fırçalar çoğunlukla dağılıp kullanılmaz hale geliyor.


Önemli 2. nokta ise bulaşık deterjanının çamaşır suyu etkili olmamasına özen gösterin.


diğer yönteme geçmeden önce belirtmeliyim ki bu temizleme hareketleri tüm temizleme yöntemlerinde esastır paralel hareket uygulamadan temizleme yapmayınız. fırçanın düzenine uyum sağlayın :) 
bu atlanmayacak en önemli adımdır :)

  • diğer bir yöntem çoğu kişi için temizliğin kokusu beyaz sabunla :) fırçalarımızı bu kez öncesinde ıslatıyoruz sonra beyaz sabun kalıbını elimize alıyoruz aynı hareket yöntemiyle sabunu fırçaya köpük olarak alıyoruz. yine aynı mini bekleme yöntemiyle diğer adımlara geçiyoruz. tam temizlik sağlanamaması durumunda tekrarlıyoruz. fırçalarda yoğun bir sertleşme görürseniz sprey durulanmayan saç spreylerini kullanabilirsiniz. 
  • diğer bir yöntem ki benim temizleme suyundan sonra en sevdiğim bu'dur :) Dalin :) yani direk markaya indirgemezsek bebe şampuanı. bebe şampuanı ile temizlik içinde önce fırçayı ıslatıyoruz bu durumda direk uygulama da yapabilirsiniz kı burda anlatmak istediğim fırçanın üstüne de dökebilirsiniz şampuanı ama ben bunu tercih etmiyorum yine avucuma alıyorum orada paralel hareketlerle ilerliyorum size de önerebileceğim yöntemde budur bunun sebebi de fırça içerisinde arındıramadığım şampuan kalıntısı kalmaması için. isterseniz fırçaları şampuanlarken çok çok az miktarda zeytinyağı da ilave edebilirsiniz. bu fırçanın yumuşak olmasını ve yumuşaklığını korumasını sağlayacaktır. 
  • Diğer yöntemlerden biri de antibakteriyel sabunla aynı temizleme şekliyle temizleyebilirsiniz.
  • Diğer bir temizleme  şeklide kullandığımız makyaj temizleme ürünlerini de fırça temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Hatta beğenmediğiniz toniklerde bu işlevde kullanılabilir. 

yada diğer bir yöntem ama bunu denemedim dener miyim tabi ki denerim ancak bunun için önce temizleme suyum bitmeli :) aslında anlattığım yöntemlerden hiçbir farkı yok tamamen harmanlanmış hali ama bunun özelliği şişelenme. Yani şişesel elinizin altında hazırda duran bir karışım. Hazır makyaj temizleme suyu yöntemi :)
Öncelik malzemeleri belirteyim :)

  • su dediğimize göre su :)  ama destile öncelikli yoksa içme suyu olarak kullandığımız şişe su :)
  • ham maddesi genelde alkol demiştim burda da kullanıyoruz Alkol :)
  • bulaşık deterjanı kokusunu beğendiğiniz olmasını tercih edin ve konsantre olmasın ki yoğunluğu ayarlayabilelim :) yukarı da da belirttiğim gibi çamaşır suyu katkılı tercih etmeyin.
  • Bebe şampuanı diyeceğim ama tercihim Dalindir.
  • sıvı durulanmayan saç spreyi
  • ölçü kabı olursa çok çok iyi olur yoksa da kendinize ölçü belirleyebileceğiniz herhangi bir kapta olur..
  • huni yada pişirme kağıdından yapabileceğiniz hunide olur bunda önemli olan su emmeyecek olmasına dikkat etmek yani krema sıkma kabı bile uygun :)
  • bu karışımı koyabileceğiniz temiz bir şişe :) 
ben ölçüler net olsun diye bardakla açıklayacağım; 
  • bir bardak su, 
  • çeyrek bardak alkol, 
  • yarım kaşık deterjan
  • yarım kaşık şampuan ( ikisi bir kaşık şeklinde ayarlayabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sprey saç kremi (çalkalamadan) bunu önceden koymanız işinizi kolaylaştırır :) 
daha sonrasında tüm bu malzemelerin homojen olarak köpürtmeden yavaşça karıştırıyoruz :) şişelere doldurup istediğimiz zaman kullanıyoruz :)


Gelelim benim temizleme suyu'ma... Ben Hazır olan M.A.C cosmetics'in Makyaj temizleme suyunu kullanıyorum ürün büyük 235ml'lik şişe'de sunuluyor. Pembe renkli bir su. Oldukca bereketli en azından benim için. fırçalar da Koku olusumu olmuyo ancak yoğun miktarda alkol kokusu mevcut. bu koku fırçalarda kalıcı değil. kapak kısmı spreyli olması kullanımı kolaylaştırırdı ancak bunu da farklı şişelere aktararak sağlanabilir :) ürünü bazı arkadaşlar sulandırarak kullanıyormuş aynı işlevi gördüğünü söyleniyor ama denemedim 3/1 ürün 3/2 su konularak bollaştırmışlar bu da bilginize :)




ürünün görselleri bu şekilde kullanımıma gelince ; 




Fırçayı kullanmam acil gerektiği zaman havlu kağıda bir miktar ürün döküp fırçayı onun üzerinden temizliyorum bir kaç dakika içerisinde de temizlenmiş ve kurumuş oluyor.


Fırçaları temizleme aşamaları;
bu iki fırçayı da peçeteye döktüğüm su ile temizledim yani aynı peçetede tekrar ürün kullanmanıza gerek kalmıyor..

 

burda allık fırçası'nı ise üzerine yeniden ürün uygulayarak temizleme yaptım ki iki yöntemi de gösterebileyim :) Allık fondöten vs büyük ve yoğun fırçalar zor temizlenir bu da bilginize :) 






Fotoğrafladığım fırçaların kuruluğunu ve renklerini göstermek amacıyla son fotoğrafta fırçaları peçeteye paralel biraz bastırarak sürttüm en son temizlediğim allık fırçası ıslaklığını korurken diğer iki fırça kurumuştu ve renk yoktu. buda temiz halleri :)


hazır bu kadar ürün peçetedeyken diğer aslında çokta kullanmadığım uzun süredirde temzilenmeyi bekleyen fırçaları da aldım aynı yöntemle onları da temizledim. 


Bu kirli haliylen;
aşağıda da temizlenmiş hallerini göreceksiniz ; 




Peki 7 fırça için üründen ne kadar harcadım?  Fotoğrafladığım ilk halini kıyaslamayı size bırakıyorum :) 


Aslında direk uygulamayı uygun bulmadığımdan bu yoğun kirli sayılabilecek yoğun kıllı fırçaları bir kabın içerisine döktüğüm bu temizleme suyuna bulayıp fırçayı paralel hareketlerle havlu kağıda sürterek temizlemeyi sağlıyorum. direk uygulamaktan daha az ürün gidiyor ve fırçaların dip kısmına ürün etkisi daha az oluyor :)  bu da fırçaların sağlığı açısından çok önemli. 

Peki fırçalar nasıl kurutulmalı ? 

öncelikle dikkat edilmesi gereken en önemli konu fırçaları dik konumlandırmamak. fırçalar kıllı kısımları yukarı gelecek şekilde konulduğunda temizlik için kullanılan ürün ya da sular kıl dibine doğru ilerler ve dökülmelere yol açar. Buda tabii ki istemeyeceğimiz seydir.
yan yatırmak yapılabilecek en kolay şey. Bir havlu kağıdın üstünde bekletebilirsiniz ama en sağlıklısı bir masanın yada kutunun üstünde fırça kılları boşta kalacak şekilde konumlandırmak. ben kedim olduğu için oyuncağa çevirmesin diye bu bahsettiğim şekilde konumlandıramıyorum.

Sık sık döndurmeye dikkat ederek havlu kagidi degistirmek. Bu yontemle havlu kağıt üzerinde bekletiyorum. Döndurmemde ve havlu kagidi degistirmemdeki amaç ise şu  bakteri oluşumunu engellemek :) 
Evde eskiden bulunan masa setlerinin ajandali olan parcasi benim için ideal. Hafif öne  egik yapisi sayesinde kılların dibine hic su gitmiyor :) sizde eger evcil hayvaniniz varsa bu tarz bir yontemle kurumalarini saglayabilirsiniz :) 





Fırça temizliği ve kendi fırça temizliğim hakkında fikirlerimle bildiklerimi sizinle paylaştım sizinde bunlar dışında bildikleriniz varsa benimle paylaşabilirsiniz. 
Bana ulaşmak için mail adresimi ve yorum kısmınızı kullanabilirsiniz..
Benimle kaldığınız için teşekkürler :) 

CONVERSATION

6 yorum var:

  1. merhaba blog keşfinde gördüm ve takibe aldım. Bloguma da beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler en kısa sürede uğrayacağım:)))

      Sil
  2. Gerçekten de çok ihmal ediyorum, hatta fırça temizliği yapmıyorum fırça temizliği. Bu güzel bilgiler için teşekkürler. Takipteyim bloğunu. Sevgiyle kal. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hoşgeldiniz :) kesinlikle ihmal edilmemesi gereken konulardan biri aslında. :)

      Sil
  3. Bende geleneksel yontemler kullaniyorum macden firca temizlemek icin su almaya girersem kim bilir neler alir çıkarım :) kalip sabun rt sungeri cok iyi temizlemiyo ona en uygun temizleyici hangisi olacak henüz kesfedemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugun bununla ılgılı bı yazı yazıcam bırazdan hazır olur bı de onu dene super bı temızleyıcı ben boylesıne hıc denk gelmedım ustelık bı sampuan markası :)

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık