Koton Beauty Makyaj Süngeri vs. Eklips Blender Makeup Sponge



Herkese Merhabalar :) 

İnstagramdan takip edenler bilirler Geçen Ankara Seyahatimde Koton'dan biraz alışveriş yapmıştım geçen günlerde yayınladığım farlar, 4'lü fırça seti ve bir de Makyaj süngeri şu sevdiğimiz Yumurta olanlardan :) 

Farları anlattık geldim Süngere :) Hatta birçok takipcimde özellikle bu süngeri çok merak etmişti yorumlarımı bekliyorlardı :) 

Biraz geç kaldım özür dilerim, Ben genelde makyajımda ten ürünlerini çok süngerlemediğimden çok fazla deneyimleme fırsatı bulamamıştım o nedenle de yorumsuz kalmıştım :) 

Şimdi gelelim asıl konumuza :) 

Ben bu süngeri daha önceden aldığım Eklips Marka süngerle kıyasladım çünkü açıkçası sadece iki marka deneyimim oldu bu süngerler konusunda bu nedenle hem ikisinide anlatmış olmak hemde sizlere kıyaslama yapmış olmak istedim ki farklı bu iki markanın ve farklı iki yapıdaki süngerden istediğinizi ya da size uygun olanı daha rahat seçebilesiniz :) 

Birazdan aşağıda göreceğiniz Fotoğrafı iki Süngeri de temizledikten sonra kurumaya bırakmadan önce çektim dolayısıyla ıslak halleri ve şişkin durumlardalar. hemen altında da kuru halleri mevcut :) 

Eklips patates gibi Dururken Koton minnoş kaldı :)

Islak;




Kuru;





Koton'un süngeri Eklips'e göre daha az şiştiği gibi daha da minik görüldüğü üzere :) 

dokuları da ;


  • Koton'un süngeri daha az Emilim yapıyo ve daha az şişiyo sanırım bu da ürün konusunda şu malum süngerin ten ürünlerimizi emmesi durumunu azaltıyo :) 
ben Exlips de bu fondöten nereye gitti dediğimi hatırlıyorum ama kotonda bu durum söz konusu olmadı. 
  • Ancak eklipsin süngeri yumuşacık oluyo şiştiğinde Koton'unki ise baya sert. yani sert demeyim ama tok duruyo.
  • Eklips'in süngeri çok şiştiği ve yumuşadığı için gözenekli yapısının daha çok olduğunu düşünüyorum bu da dışarıdan bulaşan tozların daha da içine girmesi demek. Dolayısyla hijyen açısından pek umut verici değil. Aynı şekilde yıkarken içinde siyah bir parça gördüm hatta bunun meşhur sünger böceklerinden olduğunu sanıp cımbızla bıraz eşeledim ama değilmiş. Ne olduğunu da anlamadım ama sanırım bı daha zor kullanırım =D 
Bu durumda Koton daha sert ve minimal su aldığı için Toz konusunda beni daha rahatlattı yinede kişiden kişiye göre değişebilir bu durum :) 
  • Eklips'in Süngerı daha yumuşak olduğundan ve daha çok şiştiğinden uygulama esnasında Koton'a nazaran daha kontrollü olacağını düşünüyordum ancak Koton'un minik oluşu sebebiyle daha rahat kontrol edebiliyosunuz. Pıtı pıtı yapmak bana kotonla daha rahat geldi yine aynı şekilde sivri bölümü kotonda daha belirgin olduğundan göz altı, burun kenarları gibi dar bölgelere de daha rahat uygulama sağladığını düşünüyorum.
  • Şekil olarak ikisi de aynı bir tarafları geniz yüzey diğer tarafları küçük noktalar ve ulaşılması güç alanlar için sivri görünümde. Yinede Exlips daha oval bir sivrilikte.
İkisinin de özellikleri Böyle ben ikisini de seviyorum ama sanırım Koton bir tık öne geçti bende. 
  • Ayrıca Koton'u kuru da kullandım ama kesinlikle ürünü fazla emme dağıtamama gibi sorunlar yaşamadım daha tok bir yapıya sahip olduğu için ıslak ya da kuru pıt pıtlama işlemini daha rahat yaptığımızı düşünüyorum. 
Eklips'i kuru kullandığımda fondötenimi yemişti doymamış ikinci fondöteni de yutmuştu :)
  • Fiyat olarak ikisi de eşit aralıkta kotonu 10tl'ye yakın zamanda aldım, Eklips'ınkı de o cıvarlardaydı daha da uygun olabilir. 
  • İkisini de kendi şeffaf kutularında bekletiyorum kullanmadığım zamanlarda ki tozlanmasınlar boşyere. 
ambalaj olarak bir farklılıkları yok aynı kutulara sahip denebilir :) 

Boyut olarak farklılıkları var bu nedenle 
yumuşak ve büyük sünger isteyenler Eklips Markasını, 
daha tok ve küçük sünger isteyenler Koton Markasını Uygun fiyatlı Kozmetik süngeri olarak tercih edebilirler :) 

Sizler bu ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum ^^




CONVERSATION

6 yorum var:

  1. Eklipsi bende kullandım ilk makyaj süngerimdi güzeldi Kotonunkini gördüm ama almamıştım güzel bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bilgi için çok teşekkürler uzun uzun yazmışsınız ..Ben eklipsinkini kullandım çok çabuk deforme oldu parçalandı ki ben daha çok fırçayla fondoten kullananlardanım.Koton'unki ile ilgili bilgileri de sayenizde yazınızdan öğrendim.Emeğinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Koton beauty ürünlerinin içerik yapısının pek iyi olmadığını okumuştum süngere bişi katmış olamazlar herhalde :D

    YanıtlaSil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık