Lasek Yöntemi & Lazer Göz ameliyatı Deneyimlerim

*Görsel Alıntıdır.

Herkese merhabalar :)

Aslinda aklimda olan bir cok konu varken güncel bir durumdan bahset etmek istedim sizlere. Hem yaptirmak isteyenlere yardimci olmak hemde sizlerden neden bu kadar uzak kaldığımı anlatayim dedim...

Bu surec icerisinde de iyi dileklerini ileten tum blogger ve arkadaslarima cok tesekkur ederim :)

Lazer goz ameliyati konusunda cok genis bir bilgiye sahip degilim ancak deneyimli ve yasayan biri olarak sanırım sonrasını en net anlatanlardan olabilirim. :) benin gozlerimde miyop yani uzagi gorememe sorunu vardi ancak astigmat vs baska bi problem yoktu 4.75le ameliyata girdim :)

Oncelikle doktorunuza bu isteginizi iletin. Gozlerinizin uygunlugu alabileceginiz sonucu sorun. Benim doktorum kendi onerdi ve bu benimde aklimda olan bi durum oldugu için  ilk duydugumda oldukca sevinmistim :)

Bu ameliyata karar verdiğinizde kendinizce internetten araştırmalar yapıyorsunuz ama aklınızda olan gözünüze uygun seçenek olmayabiliyo bu nedenle kesin şunu istiyorum diyerek gitmeyin. Sağlıklı tercihleri doktorunuzla birlikte yapmanız daha doğru :) Ben kafamda bişileri oturtup gitmiştim ama o yöntem uygun olmadığında diğeri hakkında yeteri kadar araştırma yapmadığımı hele ki farklarını bilmediğimi farkettim. Bildiğiniz optik dersi işledik hastanede ne nedir nasıl ilerler diye bi dünya işlem sordum. kısaca Önce hastanenizde bazi testler yapiliyo buna uygun olarak da lasek lasik vs diger yöntemlere karar veriliyo hepsini ayrı ayrı araştırın sanki o yapılacakmış gibi... 

Oncelikle goz tansiyonunuza bakiliyo en sevmediğim işlem buydu gözünüze hava ufluyo toz atıyo gibi bi durum.  daha sonra cesitli aletlerle kornea kalinliginiz vs diger veriler degerlendiriliyo bu testlerden sonra doktorunuza gidip sonuclari gösteriyorsunuz. bu testlerde de öyle aman aman bi durum yok sen oturuosun karanlık ortam bı makınaya ışığa nak yeşile bak kırmızıya bak gibi yönlendiriyolar o teknolojık aletler herbişi anlıyolar :) Daha sonra size gercekten can yakan boyle cayir cayir aglatan bi damla damlatip ilacli kontroller yapiliyo kontroller dedımse abartılıcak bişi yok damlayı damlatıp gozluk numaranıza bakılan makıne de tekrar bakıyolar. bu size kac numara lazer uygulanmali ona karar vermelerini sağlıyo. ve hepsi bittiginde yakini bulanik gören bir siz ve ne olmasi gerektigini soyleyen bir doktorunuz oluyo :)

Lasik benim gozume uygun olmayan bir yöntemdi. Ancak doktorum lasikte daha derinden bi kesik atıldığını bu da ileride 10 yil sonra bile tam kaynasmayan sinirler dolayisiyla atma yapabileceğini soyledi. Ne kadar olursa olsun tam kaynasma hic bi zaman saglanmaz epitel doku yani en ust kaynar ic kisimlar kaynamaz dedi.  bu da aklınızda bulunsun :)

Lasekde ise bu epitel doku kaldirilip yine bunun altina uygulanan lazer sonrasında yine ayni doku kapatildigindan hem daha kesin hem daha sağlıklı oldugunu soyledi. Tabi bunlar doktorumdan duyduklarim... internetten de gormeyen gozumle bunu dogrulamıştim :)

Ameliyata karar verip tum testler ve ne yapilacagina karar verildiginde sizi ameliyata hazirlamak icin farkli bi odaya aliyolar. Buraya geçmeden önce bana sakinlestirici ilac verdiler ameliyat oncesinde icmemi istediler. hemen sonrasında da odaya alıp Gozlerinize uyusturucu bi damla sikip biraz bekletiyolar. Galosunuzu bonenizi giyip hazir komuta bekliyosunuz. Daha sonra ameliyata buyrun :) 

Ameliyat koltuguna uzandigimda tek istediğim o isiklarin kapanmasiydi. Gozunuze kirpik kıvıricimiza benzer acik kalmasi icin bi aparat takiyolar Ama o videolardaki kadar korkunc mu bılmesem de acı falan yok yine de oyle pense gibi hissetmedim. :) Gözünüzü istesenizde kapatamiyosunuz boylece. Daha sonra yine uyusturucu damla.. diger gozunuzu pedle kapattiktan sonra gozunuzu bol bol bi siviyla yikiyolar bu nedenle rahat rahat sulanmis oluyo sonra bi ilacla diecegim çünkü bunun alkol oldugunu ameliyattan sonra okudum doku yumusatilip kaldiriliyo bu evrede hic aci yok sonra isiga bakmanizi istiolar kirmizi isik :) son 24 sn diye baslayan bi islem... ve lazerin gözünüzde çizdiğini farkedebiliyosunuz.  hic bi aci ve hassasiyet hissetmiyosunuz beni tek rahatsiz eden gozumun icine icine yanan o spot ameliyat isiklari oldu. Birileri isiklari kapatsa saatlerce durabilirdim o halde :) lazer cizerken hafif bi duman ve yanik kokusu alabilirsiniz sorun yok bide eger gozunuzu hareket ettirirseniz lazer cizmeyi durduruyo ki bu en güzeli. kirmizi isiktan sapmayin tabi bu ne yazikki cok mumkun degil cunku illa goz kendini korumak istiyo yinede basaran varsa tebriklerimi iletirim :) sonra yine yikama yapılıyo göze, kaldırılan epitel dokuyu duzeltip lensinizi takıyolar. Lens gozun ust yapisini korumak ve yapismasina yardimci olmak icin takiliyomuş. Herhangi bir kaldirma kabarcik vs olusmasini da onledigi bir gercek bence. İnternetten ertesi gün çıkarıldığını da duydum bu lensin ama ben 5. günde cıkarttırdım doktorum bu sekılde olmasını uygun gördü o nedenle ne zaman cıkaracagını doktorunuzdan öğrenin.

Diger goze de ayni islemler yapildiginda hazirsiniz kalkmamanizi basinizin donebilecegini soyluyorlar. Bu esnada disarida bekleyen yakininiza receteniz verilmis oluyo damlalar icin. Ciktiginizda oyle cok net bi goruntu beklemeyin en azindan ben ole bi sonuc almadim. Zaten goz sulu ve bulanik oluo aman allahım görüyorum etkisi yaratmadı ilk akşam...bide uyusturucu damla 20 dk icerisinde etkisini yitirdiginden bir an once eve gitmeye bakin. Ben ayni gun cikis yaptigimdan bu önemli bi ayrıntı. Ama yine internette kalanları da okudum gecesinde yatırsalar heralde daha zor geçerdi çünkü sanırım ışıksız bir ortamı hastanede zor bulurdum. Yaninizda kesinlikle gunes gozlugu bulundurun. Bazi hastanelerde gozluk verildiğini duydum ama benim hastanemde boyle bi durum yoktu akıllılık edip yanima aldığıma o kadar sevindim ki ınanın bi gözlükten mutlu olmak bambaska bı duygu :) uyuşturucu ilac etkisini yitirdiginde gozlerinizi acamicak kadar yanma hissediyosunuz.. Bu aciyi ya da yanmayı neye benzetebilirim bilmiyorum ama ışık asla istemeyeceksiniz bunun nedeni goz bebeginizi buyuten bi damla damlatiliyo bu da isiga hassasiyet olusmasini sagliyo sonrasında da ameliyati olunca isler felaket bi hal aliyo otobuse bindigimde o gun beni goren warsa yemin ederim tanır  butun saclarim yuzumde, gozlerimde gozluk,gozleri sipir sipir akan bi tiptim. Inanin o an kimse umrumda degildi sadece pecete istiyodum ve eve gitmek:)  otobusten inerken kisik sekilde acmaya zorladim inip tekrar kapadim eve gelip yataga kendimi attigimda hersey daha guzeldi :) isik zerresi istemedim zaten bakamadım da. Damlalariniz doktorun verdigi sekilde damlatin. 10 yildan fazladir lens kullanan biri olarak lensle uyumaya hic aliskin olmadigimdan ben bile cok rahatsiz oldum surekli olarak kullanabileceginiz goz yasi damlaniz var sık sık damlatmaya calisin biraz kurumasi bile o gece caninizi cok yakar. Gerci cok kismet olan bisi deil bu cunku gozleriniz surekli akicak alin tuvalet kagidi rulonuzu sarılın ona ve kimseye vermeyin :)))

Benim ameliyat oncesinde içtiğim o sakinlestirici etkisini eve geldigimde bir saat icinde ortalama 2-3 saatlik surede oyle guzel gosterdi yaninda eve gelince aldigim agri kesici ile birlikte 2-3 saatde bi kalkmak sartiyla uyudum. Oyle anlatildigi gibi o gece uykusuz falan deildim yani. Gece uyandigimda da sabaha karsi bi agri kesici daha ictim ama dayanilmaz bi agri degildi bunlar şiddetlenirse korkusyla içtim belki de şiddetlenebilirdi de. yine de Abartiyolar inanmayin. Bazi yazilari ameliyat sonrasında okudum da onlar ne gecirmisler boyle dedim o derece abartan var. Zaten agrilik bisi degil yanma oluo. Sizlama birazda. Agri kesici olarak da parol ictim sevmedigim bi ilac ama pek ilaç kullanmadigimdan evde agri kesici yoktu valizde duran parol imdadımıza yetişti allahtan. Ertesi gun butun perdeler kapali gozumde gunes gozlugu evde oyle takildim isik hala etkiliyodu cunku. O agir yanma nobetleri bitmis biraz batmalar baslamisti o goz yasi damlasi elimde dolandim sayilir 3 gunun sonunda gunes gozlukleri cikti 4.gun perdeler acildi yarim yarim etraf aydinlik ama gozume isik gelirse yine rahatsiz oluodum 5.gun hersey daha iyiydi lensleri cikarmak icin cagirmisti doktorum.lensleri normal kontakt lens gibi cikariyolar oyle söktu falan hikaye. Bi damla damlatip once buyutec gorevi goren bi makineyle goze bakio bu damla da yakma falan yok. sonra da normal lens gibi cikario ki o 5 gun icinde beni en cok zorlayan o lensleri cikaramamakti. Batiyo kuruyo sinir etti beni. Herkes kirpik kacti gibi, bisi var gibi, bi batma oluyo yazmis ama ben biliyorum ki o lens batmasi baska hic bisi degil. Ama boyle buyuk capta degil. Kizarikliklar 3.gunun sonunda gecti ara ara yine oldu tabi ama 3. Gun normale donmeye başladığınız gun oluyo  bu kızarıklıkta sabahtan akşama ağlamışsınız gibi göz kapagınızın falan kızarması lasik yöntemindeki gibi kan oturması vs oluşmuyo gözde.

5.gun boyunca net bi goruntu hayal etmeyin. Cogu zaman bulanik bazense cok net goruceksiniz. Lensler kirlenmis gibi gozukmese de emin olun kirleniyo. Lensleri çıkarıldıği zaman gozume ruzgar esti gibi bi ferahlik geldi :) o kadar rahattim ki gunes gozluklerimi takip ciktim gezmeye :)

Hersey sonrasinda daha rahat ilk haftaniz doldugunda goruntunuz tam net hale geliyo yani oyle hd goruntu degil diyolar ama gozlukle bu kadar net gormuyodum acikcasi hd goruntuyu de ilkokuldan beri hatirlamadigimdan hep gozum bozuktu bu nedenle gecin o hd goruntuleri tamam iste goruyosunuz yani :) 1 ay kozmetik yasagi var ki en üzücü yanlarindan biri bu. 1 hafta banyo yani su degdirmeme durumu var..

Sonrasında bi sikinti yok damlalar bazilari birakiliyo bazilari azaltiliyo ama 1 hafta daha bu damlalara devam.. hele goz yasarticiya 6 ay daha devam edilicekmis...
1 hafta sonra tekrar kontrole gitmenizi istiyolar. 

ama benım 1 haftalık kontrolume 2 gun kala ailecek kahvaltiya gittik bi anda gozume bisi kacti sandım hemen damla damlattim ama bi turlu rahatlatmadi gece de goz kapaginda sisme yapinca ertesi gun doktora gittim. hersey ortaya cikti ki kuruluga bagli epitelyum atma yapmis aslinda sinirsiz damlatilan damladan 3 sise bitirmeme ragmen tam rahatligi saglatmamisti yeni damla verdi bu damla daha yogun ve gercekten rahatlatiyo. Hatta doktorumun lenslerini cikarirken daha iyi bulduğu gozumde bunun olmasi da manidar :) olacagi varmis diyelim napalim... ruzgarda kalmamak lazim dedi gozluksuz durma dedi avmde bile gozlukle dolasan bana cok agir bi itham gercekten ☺

Ve suan ortalama 14. günde ; ameliyat sonrasında lensler ilk çıktığında daha net gördüğümü farkettim bu yeni damla daha yağlı demişti o mu bulandırıyo yoksa gözlük numaralarından mı, iyileşme sürecinden mi bilmediğim bi bozukluk var. Pazartesi kontrole gittiğimde bu konuyu da ayrıca soracagım :)
Simdilik deneyimler bunlar. Ben halimden memmnunum acikcasi korktuğum gibi de degilmis. Oldukca rahat bir surec geçirdim. Banyoda sokakta evde lens cikarmadan gozluk takmadan rahatligin keyfini cikariyorum :) eger merak ettiginiz bi soru olursa sorabilirsiniz. Calistigim deneyimledigim yerden gelirse oldukca zevkle cevaplarim :)

Ben izmir'de yaptırdım ameliyatımı bunu da hemen belirteyim :) 

Umarım Sonucunda heryer netleşir :) Herşey güzel olur... Şimdilik kuruluktan atan epitelimi yapıştırmaya ve elimden geldiğince sizlerden uzak kalmamaya çalışıyorum... bu konuda blogumu bıraz boşladığımı farkındayım ancak affınıza sığınıyorum :) 

Hepinize sağlık ve Mutluluk dolu günler ^^
Beni Unutmayın <3 i="" nbsp="">
ve bide....



CONVERSATION

8 yorum var:

  1. Çok geçmiş olsun bende optik lens kullanıyorum belki sıkıldığım zaman düşünürüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende senın gıbıydım ama sonrasında korneayı ıncelttıgımı duydugumda lazer amelıyatına karar verdıgıme bır kere daha sevındım :) Teşekkur ederim :)

      Sil
  2. İnstagramda yazdıktan sonra ancak fırsat bulup bloguna uğradım cnm. yazdıklarını dikkatle okudum anlayamadığım yeri tekrar dönüp okudum benimde oğlum 5-6 aydan beri uzağı net göremediğinden şikayetçi duyunca üzüldüm siz gençlere hiçç bir şey olmasın ama can taşıyan mutlaka birşeyler yaşıyor neyse oğlumu dr. gitmeyi ikna edemiyorum kpss. hazırlanıyor vaktim yok diyor ama göz bu ihmale gelmez belkide babasına çekti çünkü gençliğinden beri gözlük kullanan biri ....başından geçenleri çok güzell eğrisiyle doğrusuyla anlatmışın sağolasın tatlım , yüreğine sağlık inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun tekrar geçmiş olsun Allah dünya penceremiz gözümüzden etmesin rahmetli annem derdiki insan yaşamında bir akıl sağlığı birde göz sağlığı herşeyden daha önemli derdi gerçekten mantıklı bunu yaşayan biri olarak hak vereceksin diye düşünüyorum.
    Görüşmek üzere hoşçakal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle cok haklıymıs anneniz nurlar ıcınde yatsın... Ihmal etmeyın oglunuzu da bende ılkokulda kullanmaya baslamıstım gozlugu ve ınsan okuyamadıgında uyduruyo bı sınavda hoca tahtaya yazmıstı soruları uydurmusum resmen. Ne kadar bılıncsız bı ınsanmıs kı kızım nıye bunu yanlıs yazdın demedı ustelık ben onu oyle okudum ama dedıgım halde gozlerın mı bozuk dıye dusunmemıstı.. Neyse sızde bır an once goturun Kpss hazırlıgında da zorlanıyordur emınım. bı gozluk cok vakıt almıyo... :) Teşekkurler..

      Sil
  3. Çok geçmis olsun... bilgiler için tesekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Benimde bozuk gozlerim lensle devam ediyorum lazer icin 5 yil once randevu alip son dk da vazgecen biriyim birgun denermiyim bilemiyorum:) gecmis olsunn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. walla lens bıle ezıyetmıs yahu. Yatarken tv ızlenebılıyomus mesela aksamları :D bence yaptır lensle korneanı ınceltıyomussun dolayısıyla amelıyatın olumsuz etkılenıyo ılerıde olmak ıstersen...

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık