Makyaj Fırçalarını Chicco Bebek Şampuanı ile Temizleme




 

Herkese Merhabalar :)

Bu yazımda sizlere hiçbir blogda görmediğim ama temizlemesini inanılmaz beğendiğim bir fırça temizleme rutininden bahsedeceğim :) Tamamen sans eseri denkleştik ve artık kesinlikle MAC fırça temizleme suyuna (brush Cleanser) da dahil olmak üzere acil olmadıkça başvurmayı düşünmüyorum. Bu yöntemle hem daha temiz hem daha yumuşak pırıl pırıl oldu firçalarım üstelik dökülme gibi bir sorun da göstermedi :) aynı Şekilde Süngerlerimi de yıkadım ve sorunsuzca onlarda pırıl pırıl oldu.

Aslında bilinen bi yöntem Bebek Şampuanı + çok az Zeytinyağı ama bu yazının amacı bi bebek şampuanı genellemesinden çok daha da özele indirgenmiş hali. Chicco Bebek Şampuanı.

Şampuanın Özelliklerini hemen yazıp uygulamaya geçicem çünkü bu adım gerçekten önemli. 
  • Paraben içermez.
  • Hipoalerjeniktir ve klinik olarak test edilmiştir.
  • SLS ve SLES içermez.
  • Alkol içermez. Boya içermez.
Makyaj temizlemek için direk yüzüme uygulamayı henüz denemedim ama gerçekten fırçalar inanılmaz temiz oldular. Süngerlerim dahil olmak üzere hepsi pırıl pırıl çıktı :) 

Bendeki ürün pompalı bir şişeye sahip. Bu nedenle ona göre tarif edeceğim ama sizler de yine size uygun miktarlarda eşitleyebilirsiniz. Zeytinyağını sadece fırça yumuşaklığını koruması için ilk tur da kullanıyorum burada ilk tur derken ne demek istediğimi birazdan anlatacağım :) 

2 fıs Şampuana ortalama 1-1.5 çay kaşığı  kadar zeytinyağı yine çok olmamak kaydıyla 1 tatlı kaşığını biraz geçebilecek kadar da su. 
Ben kirlerini Önceden çözmeye başlamak adına bütün fırçalarımı ilk olarak bu zeytinyağlı şampuan karışımına buluyorum bazen yarısında bitiyo fırçalar çok olunca allık pudra fırçaları içine fazla aldığından bunları tekrar sıkıp diğerlerine de çıkarıyorum yani az bi miktar hepsine bulaşsın yeterli. 

Daha sonra yine 2 fıs şampuanı karışımı hazırladığım tabağı temizledikten sonra aynı tabağa alıyorum biraz suyla yine azıcık seyreltip musluğun altında yıkıyorum. Burda ince fırçalarınızı önce yıkarsanız daha az şampuan kaybı olacağından şampuanı daha çok fırça için kullanabilirsiniz. 

Sonucunda ışıl ışıl fırçalar çıktığında bu kadar iyi olabileceğini düşünmemiştim :) 

Dalin ve Jhanson - Jhanson bebek şampuanlarıyla yıkadığımdaki performans kesinlikle aynı değil daha doğrusu temizleyici sular, Diğer şampuanlar, Sabunlar.. Hiç biri bu kadar etkili bir yöntem değildi hem kısa sürede hızlıca temizleniyorlar hemde hakikaten yeni alınmış gibi parlıyorlar... 

Ben bayıldım üstelik fiyatı da 750ml ortalama 15tl... 5oo ml 11 tl falan... fiyat bilgilerini internetten aldım :) 

Kesinlikle şans vermeniz gereken bir şampuan pardon fırça temizleyicisi :) Üstelik o kadar para verip aldığımız fırça temizleyicilerden de bin kat iyi :) 

Benim oldukça memnun kaldığım bu ürünü en çabuk bebek sahibi makyajsever anneler dener diye düşünüyorum :) Ama bunun dışındakiler de kesinlikle atlamasınlar :) Oldukça memnun kalacaklarına eminim :) 

umarım sonucunuz benimki gibi mükemmel olur :) 



ayrıca not düşmek gerekirse bu bir reklam değildir :) ürün yanımda olmadığı için şişe resmini internetten aldım. Fırçalar bu uygulamadan sonraki halleri oldukça ıslak durumdalarken :) Bu arada soldaki mavi firçanın parlaklığından ne kadar temizlediğini anlayabileceğinizi düşünüyorum :) 

Yazımı okuma zahmetiniz için teşekkür ederim ^^

Umarım faydalı olmuştur ^^

Beni hala takibe almadıysanız yukarıdaki Takip ET ! yazısına tıklamayı ve tüm sosyal medya hesaplarım için İletişim Bölümüne bakmayı unutmayın :)    

İnstagramda ve Twitter'da : @Balinkokusu Adresinden beni rahatlıkla bulabilirsiniz :)  


CONVERSATION

11 yorum var:

  1. Pırıl pırıl görünüyorlar canım. Ben Johnson bebe şampuanıyla yıkamıştım ve sertleşmişti fırçaların kılları. Zeytinyağı katmamıştım içine belki ondan da olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ılk etapta hepsıne koyuyorum ben ama bunla yıkamak daha rahat ve kolay geldı :) ayrıca sonuc daha ıyı gercekten.

      Sil
  2. eskiden bebe şampuanı kullanıyordum artık antibakteriyal sabunla yıkıyorum daha iyi oluyor sanki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. chıccodan sonra denermıyım bılmıyorum ama sen kesın bunu bı dene:)

      Sil
  3. SLS ve SLES icerigini bu aralar cok duyuyordum, bunu belirtmis olman cok faydali oldu benim icin ellerine saglik canim mis gibi olmuslar :)

    YanıtlaSil
  4. Max Factor'un fırçaları çok dikkatimi çekti. Siz ne kadar fiyata aldınız acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fıyatını tam hatırlamıyorum yenı degıller ama baya dayanıklı cıktılar :) kusura bakmayın nolur... :(

      Sil
  5. Bende denerim... Jj ve zeytinyağı kullanıyorum şimdilik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene kesınlıkle cook memnun kalıcaksın :)

      Sil
  6. hoşgeldiniz :)
    Ancak takıbınızı göremedim..

    YanıtlaSil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık