2016 Kiş Makyaj Trendleri

Herkese Merhabalar :)

Malum kış sezonunu 2016 yılıyla fazlasıyla açtık 2015'in son günlerinde yurdumu saran kar 2016'da da dinmedi ne yazık ki. Kış aylarında olduğumuz şu günlerde yeni trendler nelermiş bir bakalım istedim sizler için bunları derledim :)

Tabiki trendleri de kendi yorumlarımla aktarsam da sonuçta bilgiler benden gelen değil :)

Hepinize Bol trendli günler diliyerek hemen 2o16 Kış Trendlerimize geçiyorum ^^



2016'nın Kış makyaj trendleri arasında da doğal makyaj tarzları oldukça ön plandaymış. Aslında bir çok bloggerla dalga geçilmişti bu konu hakkında sosyal medyada. o kadar şey sürüp yokmuş gibi davranmak nasıl bir kafadır diye.. ama görünen o ki makyaj modası bizi yine bu makyajlara itiyor. 
Duru, berrak ve naturel görünümün baz alındığı bu makyajın olmazsa olmazı Sağlıklı bir cilt görünümü her zamanki gibi.
Bunun yanında;
Kalın kaş detayı,
Işıltılı cilt, 
Doğal göz makyajı
Mat dudaklar bu makyajın öne çıkan diğer detayları..
Kalın kaşlar ve mat dudaklar geçen senelerde de sıklıkla kullandığımız ürünlerden. Bu yaza baktığımız da da sağlıklı ciltler ön plandaydı.


Ayrıca Twiggy Makyaj stilide ön planda olucakmış bu sene... 70'lere gittik bu durumda :) yoğun ve cesur kirpiklerin ön planda olduğu bu makyaj tarzını eyelinerla birlikte kombinlediğinizde daha güzel olacağına eminim. eyelinersiz doğal makyaj çok anlamsız geliyo bana gayet boş görünüyo sanki :)
Dumanlı göz makyajının popüleritesi 2016 Kış sezonunda da yükselişine devam ediyormuş.. Zaten makyajın değişmeyen ayrıntılarından heralde :)


Yoğun siyah, gri ve kahverengi ile yapılan dumanlı göz makyajları yoğun maskara ile zenginleştiriliyor ve çarpıcı bakışlara kavuşmanızı sağlıyor. Bu makyajda dikkat edilmesi gereken en önemli detay cilt makyajının olabildiğince hafif olması.


Ruj tercihinizde de ten rengi rujlar seçebileceğiniz gibi tatlı şarap renklerini de kullanabilirsiniz.


Kıpkırmızı dudaklar 2016'nın Kış makyaj trendleri arasında da yerini alıyor. Bu klasik görünümden hiç vazgeçilmeyecek gibi... Moda Hafta'ları boyunca siyah ruj kullanımı da baya kendini göstermiş. Bu da demek oluyor ki 2016'nın Kış makyaj trendleri arasında siyah rujlarda yerini alıyor. o kadar iddialı bi renk ki sürmek de taşımakta yürek ister valla helal olsun :)


90'lı yılların parlak dudakları 2016'nın Kış makyaj trendleri arasında ilk sıralarda yerini alıyor. e yazdan bildiğimiz Sağlıklı görünümler için kullandığımız Glosslar hala raflarda olucak hatta kışımızı da aydınlatıcak.. Ama bu Soğuklarda daha çok makıma yönelik Balmları ya da yine bakımlı rujları kullanmak daha doğru bence Glosslarda genellikle koruma özelliği olmadığından diğer trendlere uymak bizlere daha yararlı :)

Göz makyajında gri rengi bazı zamanlar tercih etsek de 2016 Kış sezonunda daha çok kullanacağız gibi gözüküyormuş keşke eksik kalsaymış...Gri tonlarını çok önceden kullanılırken iyiydi hoştu da artık kullanmıyorum nedense. yakışmıyo eskisi kadar :) Benim hoşuma gitmeyen trendlerin bu noktası oldu nedense çoğu kişiye de artık yakıştırmıyorum. 

Şöyle Genel olarak bi özetlersem; 
  • BB creamların rövanşa geçmesiyle moda haline gelen bu sağlıklı görünüm modası hala devam ediyor. Fondötenler bir süre daha raflarda gibi bizler için. Ya da parlak, Aydınlık bitişli Fondötenler tercih edilmeli.
  • Hepimizin Severek kullandığı nude tonlardaki rujlar yine bizimle. Golden rose Velvetlere devam bu durumda ki pastel'inde çok başarılı renkleri var uygun fiyatlı olarak...
  • Hiç modası geçmeyen o asil renk kırmızı yine Rujlarda kendini belli edicek.. Hatta Firmalar Glosslara fazlasıyla yüklenmiş durumda serilerine yeni koyu renkler ekliyorlar. o Kadar güzeller ki ama sürmek de cesaret işi...
  • Gündüz makyajlarında doğal makyajlar tercih edilmeliyken, Gece makyajlarında Smoke eyes'lar kendini gösterecek bence. ki bence yokmuş makyajlar gecelere uygun değil daha iddialı olmalı :)
  • Uzun zamandır süre gelen kalın kaşlar yine değişmedi bir kaç yıl daha da değişmez gibi geliyo :)
  • En sevdiğim ama pekte kullanmadığım yoğun kirpikler kat kat maskaralar, bazen takma kirpikler makyajların en güzel ayrıntısı bu senenin en büyük trendi..
  •  Ne kadar yukarıda belirtilmese de canlı egzotik renklere bu kış yer verilmiş :) bu egzotik renkler dendiğinde aklıma gelen ilk marka Flormar Diğeri iste Wet n Wild paletleri. Pembeler morlar capcanlı renkler bu senede göz kamaştıracağa benziyo..

Bu kış'da çok büyük bir değişiklik yok sanırım en büyük değişim siyah rujlarda oldu gerçi ben pek kullanmadığımdan her dönem bana yeni gelebilir :) Ancak bu tarz koyu renkleri kalemsiz sürmemeniz sizin yararınıza olucaktır. Özellikle denemek istediğim Şeffaf renkli dudak Kalemleri bu işe hizmek ediyorsa tüm koyu rujlarınızı tek bir kalemde halledebilirsiniz. The body Shop'da görmüştüm ancak belki diğer firmalarda da vardır. Bakmanızı Tavsiye ederim :)

Benden bu kadar : ) 
Çok büyük değişiklikler olmadan bir kışı daha atlatıyoruz görüldüğü üzere :) 

Beni hala takibe almadıysanız Takip et! butonuna tıklamayı ve sosyal medya hesaplarım için iletişim bölümüne bakmayı unutmayın :) 

Trendli Mutlu Günler Diliyorum ^^ 


*Görseller bana ait değildir. Özetleme kısmına kadar derleme yapılmıştır. 

CONVERSATION

2 yorum var:

  1. sevdim bu trendleri ben .-))

    YanıtlaSil
  2. Siyah ruj pek bana göre değil, genelde doğal makyajları daha çok seviyorum ben :))

    YanıtlaSil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık