Transparan Pudra nedir ? Transparan Pudra ve Pudra arasında Fark var mı ?


Herkese Merhabalar :)

Mişhadan sonra yine kozmetik hayatımıza dönüyorum :)
Aslında yakın zamana kadar kullansam da ne işe yaradığını bildiğim ama etkisini görmediğimi düşünsem de hepsi o güne kadardı :) Bana göre bende sadece sabitlemeye yarıyo bende dıye dusunürdum.. Ancak işin gerçek yüzünü yanlış kozmetik ürünleriyle hatta daha hangiinin yanlış olduguna bile karar veremediğim ürünleri kullandığımda keşke çantamda makyaj temizleme ürünlerimi taşısaydım hiç yoktan bir pudra olsaydı dedim ve işte şimdi tüm etkinlerini farkettiğim deneyimlerimle başlayan bu yazıyla sizlere aktaracağım..

Öncelikle Transparan Pudra nedir? 


Transparan pudra adındanda anlaşılacağı gibi şeffaf olan pudradır. Şeffaf özelliği sayesinde Renk vermeden makyajınızı sabitlemeye ve cildinizde yağ kontrolü yapmaya hatta gereksiz kusmaları da önlemeyi sağlar. Makyajınızdakı fazlalıkları yok eder yani... bu bizim makyajda son noktamız bitişimizdir. Tüm makyaj bittikten sonra uyguluyoruz. dolayısıyla tum makyajı sabitlemesini sağlıyor.. Dairesel hareketlerle uygulamayı da unutmuyoruz tabiki :)
Transparan pudranın özelliklerini özetleyecek olursak matlaştır, sabitle ve toparla :)
Transparan pudranın uygulanmasının en uygun adımı rimelden öncedir. göz kapaklarına baz uygulayıp ardından transparan pudrayla sabitlerseniz asla uçmayan günlerce kullanabilceğiniz makyaja sahip olursunuz hatta bu ürün kirpiklerinize de geleceğinden daha dolgun bir görüntü elde etmeniz kaçınılmazdır :) 


Çeşitleri var mı ? 

Tabiki herşey gibi onlarında çeşitleri var... Compact ve toz olmak üzere başta iki çeşit ama çeşit çeşit özellikleri olanlarla bunlar daha da dallanıyor.
Çok ince dokulusu, Düzeltici, Cilt kusursuzlaştırıcı, matlaştırıcı, fotoğraflar ve çekim için olanı vs... bir çok çeşit var hangisini tercih etmeniz gerektiği konusunda satın alırken görüşüp ona uygun olan bir pudrayı tercih etmelisiniz.

Pudra VS Transparan pudra ? 


Normal pudra renklidir. cildinize renk verir. dolayısıyla bitiş olarak kullanılmaz butun renkleri kontrol etmekten çok kaybeder.. Fondöten uygulamasından sonra uygulanması ya da direk cilde uygulanması konusunda tamamen farklı. ayrıca pudra renkli olduğundan dolayı cildinize uygun bir renk seçilmesi gerekir daha açık veya daha koyu adımlarda ciltte boyun kısmıyla renk farklılıkları vs oluşturur ne yazık kı tamamen uygulansa bile ten renginizden çok açık veya çok koyu ürünler malesef ki komık gözükmenize sebep olabilir, çünkü eğer altında nemlendiriciyle desteklenmediyse pudralar 3 saat içinde uçup gider. takviyeleseniz bile o komik görüntü daha da komik bir hal alır.
cilde uygun bir renkte bu sorunları yaşamazsınız.
Transparan pudra da aynı adımlarda kullanılabilir ancak bu renk vermeden adımları sabıtlemeye ve diğer etkilerine yarar sadece. Transparan yani şeffaf oldukları için renk sorunu olmaz ve her cilde de uygundur.
Pudra daha kalın yapılı olduğundan gözenekleri tıkamaya daha eğilimlidir. ancak pudraların fazlalıkları fırça yardımıyla uçurulmalı daha çok ince uygulama amaçlanmalıdır.
Transparan pudralar ne kadar kalın yapılı olurlarsa olsunlar renk vermedikleri için oldukça ince yapılıdır özel çeşitlerinin haricinde pudralar kadar gözeneklerinizi tıkamazlar yani Açıkçası ikisi de bırbırınden oldukca farklıdır.
Pudralar gözenekleri tıkarken belirginleştirir dolayısıyla altına kesinlikle baz uygulamalısınız.
Rötuş yaparken yani gün içinde kullandığınızda da ince uygulamak için fırçayla uygulayacaksanız fazlasını kutuya vurarak atmak yada ponponlularda ponponun üstünde kalanı uygulamak önemlidir. aksi halde cildi fazla kurutacağı için kabuklanmalar yada ister istemez görüntü farklılıkları oluşacaktır.


Her iki ürünün özelliklerini belirli kıyaslamalarla anlatmaya çalıştım ikisi de makyaj için önemli ürünler olmalarına rağmen amaç ve kullanımları tamamen farklı. Her iki ürün içinde belirli çeşitleri olduğundan bu ürünleri alırken dikkatli olmanızı ve size uygun olanını tercih etmeye özen göstermelisiniz.


Alışverişle ilgili Küçük bir uyarı yapmam gerekırse yaz aylarının yeni bittiği bu dönemlerde ellerinizde pudra denemeye kalkışmayın cildinizde deneyeceğiniz testerları da asla direk uygulamayın önce ürünün üst tabakasını tırnağınızın tersiyle kazıyıp iç kısımda kalan temiz bölümden uygulayın.
hatta bunu kendinize adet haline getirin. Temizlik herşeyden önemli. O ürünlere kimlerin hangi kirlerle dokunduklarını asla unutmayın. Siz cildinize önem verirken bu kirleri yüzünüze taşımayın :)



Beni hala takibe almadıysanız, Lütfen takibe alın :) 

Twitter ve Instagram'da Balinkokusu Kullanıcı Adıyla beni takibe alabilirsiniz.

Lütfen kendi ürünlerinizi ve memnuniyetinizi bana yorum olarak bırakın. 

Mutlu günler ^^

CONVERSATION

12 yorum var:

  1. Bu konuda o kadar bilgilisin ki, hayran kalmamak elde değil, pudraların fotoğraflarına bakmak bile hoş, hani Hollywood filmlerinde o eski güzeller ellerinde pompomlar filan pudralanır o günler aklıma geliyor....çok teşekkürler canım. Bence de transparan olması daha iyi...sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim o guzel yorumun icin nasil mutlu oldum anlatamamm :) bende transparan seviyorum walla :)
      Ama cremee puffuma da kiyamam :)

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş canım bayıldım. Bir çok kişinin işine yarayacak bilgiler paylaşmışsın. Özellikle pudra seçerken ki dikkat edilecek unsurlar çok önemli tebrik ederim.Ve ek olarak denemek için standlarda olan fırçaları kullanmamalılar ısrarla, bunun ilgili bir haber yayınlanmıştı.Önemli konular bunlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısın :) Ben onu yazmamışım nieyse :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. aynı gibi ama kullanım farkı var diyosooon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana bıle anlatmısım bak bı erkek olarak bu konu da da bılgı sahıbı oldun :) tebrıkler bana :DDD

      Sil
  4. Tatlım yazını çok beğendim daha detaylı bir şekilde yazmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deneyımledım ama o çileyi bi gun cekınce ogrendım ne kadar öenmlı oldugunu paylaşayım dedım :)

      Sil
  5. senden öğrenilecek çookkk şey var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) herkesın herkesten ogrenecegı cok seyı var aslında :) onemlı olan bunu gormek ve aktarabılmek :)

      Sil
  6. çook yararlı bi yazı olmuş gerçekten :)
    takipteyim sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim faydası olduysa ne mulu bana :) Bende sızı takıpteyim :) Mutlu günler^^

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık