Primer Nedir kaç çeşittir ?

Herkese merhabalar :)
Bugun aslında herkesin kullandığı ama gerekli mi gereksiz mi çokta emin olamadığı (ki bu özellikle bu konuya yeni ağırlık verenler için) ürünlerden bahsedeceğim PRİMER'lar... Kaç çeşittir nedir ne değildir nasıl kullanılmalı ? ben hangi markaları kullanıyorum memnuniyetlerim ne durumda hepsini açıklayacağım :)

Öncelikle primer nedir diyerek başlayalım :)
Burda durmam ve söylemem gerekirse samimi bir dil kullanacağım öyle sitelerden alınmış süslü lafları kullanmıyorum tamamen anlşılır olmaya özen göstereceğim..
Primer Nerede kullanılırsa Kullanılsın Bazdır. Cilt kaş yada tırnakta kalıcılığı arttırmaya zararlı etkilerini azaltmaya yönelik ortaya çıkmıştır.

Bu Bazlar kaç çeşittir? Kaş, Kirpik, Ruj, Cilt, Far, Tırnak benim aklıma gelen özelleştirilmiş bölgeler.

Hepsi için baz kullanıyor musun ? Evet birazdan her birinden bahsederken bendekileri de ekleyeceğim.

Gerçekten işe yarar mı? Evet yarar. Ama kaliteye göre dayanıklılığı farklılık gösterir.

Bu Primer yani bazlar tam olarak ne yapar ? Bazlar kullanımdan önce nereye uygulanacak olursa olsun temiz bir zemine uygulanmalıdır. bu şart sağlandığı takdir de makyajın daha dayanıklı, kalıcı ve renklerinin canlı olmasına; Göz için olanlarında topaklanma yapmamasına ve uçuşmayı engellemesine, Kirpiklerde kullanılanlarda kırılmayı ve olabilecek zararları engellemeye yararken etken maddeleri sayesinde dolgunlaştırma etkisine ve bakım yapmaya, Kaşlarda seyrek görünümü düzeltirken sabitlemeye ve eşit dağılıma, tırnaklarda ojenin renginin ve içindeki maddelerinin tırnağa zarar vermesiyle birlikte ojenin kalıcılığını arttırmaya yardımcı olur.
Özetlersek primerlar ara katmandır ürünlerin zararlı etkilerinin vücuda temasını azaltırken kalıcılıklarını arttırır.

Cilt için;
Primer uygulamak için Adımlar : 

Önce yüzümü yıkıyorum Daha sonra;


 

Tonik ya da genellikle Bioderma Sensibio H2O ile tekrar yüzümü temizliyorum/siliyorum.
 

 

Daha sonra nemlendirici uyguluyorum. Bu genellikle Sebium Global'di ancak bitmek üzere olduğu için miracle cream'da olabiliyor.


Nemlendirici Emildikten sonra cilde primer uygulamasına geçebiliriz. Smashbox oldukça iyi kalıcılığı son derece mükemmel 3 çeşit olarak satışta. ama ben tester denemelerim sonucunda photo finish'i beğendim, ayrıca bu ürün fotoğraf çekimleri için hazırlanmış. diğeri ise köpük primer. flormar'ınki Çok iyi bir kalıcılık göstermiyor ama varlığı belli yinede. Günlük hayatta kullanılabilecek bir ürün. oldukça hafif.

bunlardan sonra Göz kapakları için Primer (Eye Primer);


Flormar'ın ürünü renkli ancak ışıltısını mat far kullansanız bile Üstüne uyguladığını fara geçirmiyor. Oldukça güzel topaklanmayı engelledi ama ben bu ürünü daha çok tek başına far gibi kullanmyı tercih ediyorum benim asıl favorim The balm'ın ürünü. 3 gün silmedim denedim 3 gün ilk günki gibi kaldı göz makyajım. o derece iyi.


cilt makyajımızı tamamladıktan sonra;


Kaşlar için;


bu Sephora'nın kaş kiti. En altta gördüğünüz krem jel. rengi ve şekli sabitlemeye yarıyor. ayrıca kaş maskarası gibi ürünler kullanmadığım ve aslında kaşlarımı çok fazla doldurmadığım için benim için yeterli bir ürün.

bunlardan sonra göz makyajımızı tamamlayabiliriz.
arkasından;

Kirpik için;


Flormar'ın ürünü tamamen baz. Ancak bunun gibi ürünler elinizde yoksa Şeffaf bakım maskaraları (L'action) gibi ürünleri de baz olarak kullanabilirsiniz.

Flormar ürününün inceleme yazısı için  ^^TIK TIK^^

Dudaklara geldiğimiz de rujdan önce;


Benim Tek ama Çok çok beğenerek kullandığım lip primer flormar'ınki. Dudaktaki çizgileri doldurarak pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Ayrıca kalıcılığını arttırma durumu mükemmel. Bi de rujun görünümünü Matlaştırıyor biraz. bu ürünün de  yazısını en kısa zamanda yazacağım :)

Tırnaklara gelirsek ; 


Ben bu ürünü çok kullanmadım ama güvendiğim bir ürün oldu. Baz olarak bunun gibi nail recovery ürünlerini, Base coat ürünlerini ya da hiç biri yoksa bildiğimiz şeffaf ojeleri baz olarak uygulayabilirsiniz. bu uygulama hem ojenizin kalıcılığını arttıracak hem de çıkartılmasını kolaylaştıracaktır.



Primerlar çok çeşitli olmasına ve kullanım alanları farklılık göstermesine rağmen hedefleri ve uygulamaları daima aynıdır. sürekli olarak temiz zemin isterler. buna dikkat edilmediğinde fondöten vs ürünlerde kusma yaparlar. Tırnaklarda görüntü bozukluğu yada renk farkı oluşturabilirler.

Sizlerinde kullandığınız başka ürün ya da bu ürünler hakkında fikirleriniz varsa bana yorum olarak bırakabilirsiniz. 

Soru ya da düşüncelerinizi bekliyorum. ^^
Beni takibe Almadıysanız lütfen alın :) 
Mutlu Günler^^

CONVERSATION

8 yorum var:

  1. Primeri çok duydum ama nedir nereye kullanilir bilmiyordum. Ogrenmis oldum:) tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tesekkur ederim okudugunuz ve yorum yaptığınız için :) Faydası olduysa ne mutlu bana :)

      Sil
  2. Ben de yüzüm için istiyordum bir primer önerin iyi oldu. Güzel yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. faydalı olduysa sevindim :) Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Primse konusunda bende çok uzun zamandır kararsızım. Hem uygun fiyatlı olsun hemde kalıcı olsun istiyorum ama sanırım çok şey istiyorum. Makyajda profesyonel değilim hatta çok kötüyüm ama kalıcı olsa fena olmaz hani :) Bir de fiyat belirtebilirsiniz yazılarında çok memnun olurum Smashbox Internet bazının fiyatı nedir acaba? Kaça aldın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baz olarak en ucuzu bıldıgım flormar köpük olanı 5 tlydı en son ben 12 tl gibi bi fıyata aldım.. yıne pastelin yeni cıkan prımerı uygun fıyatlıydı performansını bılmıyorum ama yıne 3 4 saat idare eder diye dusunuyorum onu da :) bendekı smashbox buyuk boyu 85 tl gıbı bı fıyatı vardı kucuklerı 50 tl gıbı bıldıgım kadarıyla.. aslında deneme boyları vs mınık urunler buyukluge vurdugunda pahalı gelseler de oldukca uygun fıyatlı oluo zaten kolay kolay da bıtmıyorlar :) the balmınkınden de memnundu sanırım kullananlar ona da bakabılırsın :)

      Sil
  4. 50-85 ooo bu fiyatlar benim bütçemin çok çok üstünde ben daha drugstore. Ürünler arıyorum aslında pastelin primerını yazan bloglara bir bakayım iyisi mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabıkı bak kesınlıkle fazla ben nısan makyajım ıcın almıstım ama bu fıyatlara 2 3 arkadas bırlesıp alabılırsınız hepınıze fazla fazla yeter.

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık