Blogger'lar ne bekler? Ne bulur? Ne yapar?



Herkese merhabalar :)

Hepimiz bu sosyal dünyaya gelirken bir takip edenimiz olsun okuyanımız olsun isteriz.

Aslında haksızda değilizdir tabiki hepimiz değil ama çoğumuz kendi yazılarımızı kendi yorumlarımızı kısacası kendi emeklerimizi paylaşıyoruz. Uzun ya da kısa hiç farketmez biz o yazıya karar verirkende yazarken de vakit harcıyoruz ve karşılığında bir teşekkür yada yorum görmek istiyoruz.

Peki bu yazı nerden çıktı? Aslında oldukça düşündüğüm ancak bir türlü kalemime düşmeyen bir durumdu bu. Sevgili Sevdicann Bu konuda bir yazı yazmış oldukça güzel dile getirmiş ama dedim ki ne kadar çok emeklerimize sahip çıkarsak dönüşüde o kadar güzel olur herkes aynı dertten yakınırken neden kimse birşeyler yapmıyor ki :)

Bloggerların genelı okunmak yorumlanmak ve belkı milyonlarca takıpcıye sahip olmak ister. Haksız mı peki ? tabiki de değil.

Ama bunun için ne yapıyoruz? Elbette sonsuz vaktimiz yok hepsine gidemiyoruz bunda hem fikirim ama gunde 2 kişiye yorum yapsak 10 gunde 20 kişi eder. Hangimiz son 10 günde 20 kişiye gerçekten içten yorum yapıyoruz ki ? Tabiki bunu birilerini suçlamak için söylemiyorum elimden geldiğince yorumlamaya bende çalışıyorum. ama hiç yapmayanlarda var. Yani Bu yazı %50 %50 ıkıye ayırıp diğer kısımda kalanların görüşlerini birazcık olsun değiştirebilmek hatta %51-49'e getirmek için.

Bir adım daha öteye gidebilmek için.

Eğer birinin bize yazmasını ve takipçi olmasını bekliyorsak önce biz gidelim. Biz yapalım yorumları hatta bırakın sadece yorum yapıldığında dönsünler illa birgün sadık takipçime birde ben gideyim derler heralde :)

Bencilliğim alemi yok dostlar  :) Ben Bugune kadar belki 500 kişiyi takip ettim belki daha fazla. Pişman mıyım asla? Dönüşüm o kadar mı hayır ama ben onların yazılarıyla hayatıma bişiler katabildim. Bazısı hakkında fikir edindim bazısında karşı cıktım bazında ağladım bazısında kahkahalar attım bazısında içten samimi duygularla dost bildim. :)

Ama şunu unutmayın ki Eğer yazıyorsak okunsun diye yazıyoruz.
Yorumluyorsakda fikir sahibi olduğumuz ya da emeğe saygımız olduğu için yapıyoruz.
Şimdi Eğer sen başkasının Emeğine saygı duymazsan Onlar sana nasıl duysun?
İnsanın Önce kendine saygısı olmalı.. :) 

Aslında Tutar mı bilmiyorum ama Mim denilen şeyi de yapmak istiyorum :) 
ve beni affetsin aklıma ilk gelen isim Beauty Beybi  oldu :) Umarım bu etkinlik onu kırıcı olmaz :) 
Bide Takipsiz takipçimiz Deep :) Bu konuda desteğini biliyorum ama onun cümlelerini görmek istiyorum sanırım o kızmaz :) 

Dahasında lütfen yazıyorum ya da bende bu yoldayım destekliyorum diyen her kim varsa MİM diyip linkini eklemeyi unutmasın :) 
Çünkü eğer bu satıra kadar geldiyseniz SİZİ de MİM'ledim :) 

Sevgiyle:) 

Beni Sosyal medya hesaplarımdan ve GFC'den hemen sağ menudeki adreslerim aracılığıyla takip edebilirsiniz :) 

Mutlu Günler :) 

CONVERSATION

61 yorum var:

  1. Güzel bir yazı olmuş canim.Cok önemli bir konu bu..Bana yazdığın konu hakkında yardımcı olamıyorum maalesef. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben buldum bu 87 arkadasımın profıllerını tekrar takıbe alıcam :) Dönüşlere göre de eklerim tekrar :)

      Sil
  2. merhaba Balım benimm:) huyumdur kimse gelmese de ben giderim ayrıntılı okurum ve yorummu da yaparım Allaha şükür sadık takipçilerim de boldur. Mim için tşekkür ederim cnm nasıl yapacığım bilgi verirsen desteklerim sevgiyle kal öpüyorum kocaman kocaman :)))

    YanıtlaSil
  3. Konu yukarida bu konu hakkındaki fikirlerini bekliyoru. Canim :) tesekkur ederin kizmadigina sevindim :) bazıları bundan hoşlanmiyorlar :) istersen farkli mim yazilarina bak senin blogunda yeni bir yayın konusu senin fikirlerin benim konum oluyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden kızayım canım estağfurullah .! hatta sevindim ilk aklına benim gelmiş olmama :=) en kısa zamanda yazacağım .

      Sil
    2. Teşekkürler :) yazdıktan sonra buraya da link bırakırsan ulaşılması kolay olur :)

      Sil
  4. Harikasınız sonuna kadar destekliyorum. Yorumlar bizim can damarlarımız ondan beslenip şevkleniyoruz . Sevgiyle ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bu sabah geldiğimde bu kadar destekçi görmek çok güzel :)

      Sil
  5. neredeyse 2 senedir blog sahibiyim, tek tük yorum yapan var, ama okuyanlar var biliyorum, bu yüzden yazıyorum. arada dediğin gibi başkalarına da gitmek lazım. bence emeğimizin karşılığını elbet bir gün alırız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette: ) ama hıc farkedılmeden bunu beklemekte sacma olur :)
      Senin blogunun Linkini bırakabilir misin ? Etkinliğe de ekleyemedım :)

      Sil
    2. www.ucanari.com :)

      Sil
    3. ay o sen misinnnnnnn tepkisi çıktı ağzımdan yazmadan edemedim hemen ekliyorum :)

      Sil
  6. Ben daima samimi yorumlardan yanayım. Düzenli blog okurum, gider yorum yazarım hiç üşenmem; ama bunu sırf yorum yazmış olmak için yapmıyorum asla. Bana yapılmasını da hiç istemem. Uzun zaman ayırarak, özenle yazdığım bir yazının onu anlamayan, duyumsamayan, sadece "Ben geldim yorum yazdım." düşüncesine sahip biri tarafından okunmasındansa hiç okunmamasını tercih ederim. Tabii bu benim görüşüm :) Samimi okuyucu ile dayanışmaya varım özetle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman hoşgeldiniz :) Dayanışmamıza :)

      Sil
    2. Tekrar aynı şeyleri yazmayayım. Hatta yazıyı okuduğunda içinden bana küfür etmek gelmişse onu tercih ederim :)

      Sil
  7. Yazmak ve yorumlamak bence de çok önemli... O nedenle buraya bir yorum bırakıyorum. :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Destek görmek güzel gerçekten :)

      Sil
  8. Çok doğru emeğe saygı o kadar önemli ki keşke herkes bizim kadar duyarlı olsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke duyarlı olanlarımızda sahıp çıksa :)

      Sil
  9. Aaa mimlendim. İlk mim'im benim. Ve gerçekten önemli bir konu ben de vakit bulur bulmaz yazacağım. Bu arada ismini sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersin walla :) Bekliyorum mimini üstelik buraya da link bırakırsan sana ulaşılması da kolay olur :)

      Sil
  10. Günaydın canım yazını çok beğendim aynı duyguları paylaşıyoruz galiba bende bir çok kişin sayfasına girip yorum yaptım takip ettim dönüşler olmayınca biraz kızdım yapamıyorsun bu işi diye bıraktım sonra işe başlamamla da tam giremedim tekrar girmeye başladım ve senin yazını görünce hoşuma giderek takip ettim ve karşılığında senin gelmen ise beni mutlu etti.sevgiyle kal öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Herzaman takipçinizim sizi çok gırıyor olarak gormedıgımden mımlemedım ama Madem okudun mimlisin farkındasın değil mi :)

      Sil
  11. Maalesef her zaman her konu ilgi çekici olmayabiliyor, kimi okurken sıkıcı geliyor kimi zaman da yorum yapmak istemiyor insan. Ben neredeyse 3 yıldır blog yazıyorum ilk zamanlar hiç yorum yazılmadı bana. Açıkçası bunu da normal buldum çünkü zaten kendi aralarında kaynaşmış bir blogger grubu vardı ve yeni birilerini kolayca kabul etmiyorlardı. Dediğin gibi sen onlara yazarak tanıtabilirsin ancak kendini. Bunlar zamanla olacak şeyler. Bu nedenle sabretmek gerek biraz. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki ben herkesle etkileşimde olunsun demedım ortalama olarak 20 kişilik bir oluşumdan bahsettim. aslında ne kadar sevmese de o konuda da fikir edindiğini unutmamak gerek :)
      benım de sevmediğim sayfalarca yazılar oluyor bazen sabırla okuyorum bazen ayrıntı kısımlarını atlıyorum ama sonucta bır bılgı sahıbı oluyorum :)
      Sevgiyle...:)

      Sil
  12. Herkesi mimledin yani..
    Paylaşımcı olmak güzeldir.. Ben çoğu zaman yorumsuz okurum, bunun başlıca sebebi telefondan takip ediyor olmam.
    Oradan yorum yazmak ölüm geliyor bana.. ama bu konuda çok haklısın.. Yaklaşık 11 yıldır blog yazıyorum.. ilk 5-6 yıl blogcu.com da yazdım sonra teknik sebeplerden ötürü bloggera taşındım :) Bu zaman zarfında yorumsuz geçen çok yayınım oldu, önemsemedim değil ama yorum almıyorum diye yazmayı bırakmadım zira daha çok kendim için yazdım. Ama yorum gördüğümde, okunduğunu, sevildiğini başkalarının benim satırlarımda kendini bulduğunu gördüğümde de sevindim hemde çok :) Güzel bir konu, son zamanlarda bloggerların gündeminde bu yorumlaşma konusu. Destekçiyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimi kabul ettim demek miydi bu :) Teşekkürler desteğiniz için :)

      Sil
  13. Merhaba sevgili bal, % 100 katılıyorum, elbette okunmak için yazıyoruz yoksa kendimiz yazıp, kendimiz okuyacaksak pek anlamı kalmaz. Ancak facebook ve twitter çıktı çıkalı blog dünyası çok sekteye uğradı, her gün yorum yapan bir dolu blog arkadaşım ortadan yok oldular :( Gerçi senin gibi yeni arkadaşlar da geliyor bu da işin hoş yanı:) Mesela sevgili deep sayesinde seninle ve başka arkadaşlarla tanıştım. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende o gidip gelenlerdenim :) Ama burası bambaska bir dunya oralar burası kdar guzel değil bence :) sevgiler:)

      Sil
  14. Yüreğinize sağlık budur diyorum ve MİM e katılacağım gün içinde sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim :) Mim linkinizi buraya da bırakırsanız cok daha ıyı olur diğer arkadaslarda rahatlıkla ulasabilirler:)

      Sil
    2. http://www.minikkelebeginannesi.com/2015/11/bloggerlar-gelin-birlikte-olalim.html

      Sil
  15. Ne kadar da içten yazmışsın :) Bana da beklerimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki gelirim :) Teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Ahh unutmuşum... Hemen linkimi de bırakıyorumm birbirimize rahat ulaşalım...

      http://ucurummavisi.blogspot.com.tr/?m=1

      Sil
    3. ben buldum senı ısımden Goggle+ 'na ordan da bloguna geldim :)

      Sil
  16. elbet insan kendinden bir şeyler katıp paylaşmak ister. şahsen ben blogger'a girdiğimde genelde "acaba ne yazmış" merakıyla bakarım. takip ettiğim kişilerin düşünceleri hoşuma gider. deep'in sık, sık yaptığı blog paylaşımlarını şahsen çok beğenirim. nitekim onun sayfasına da yazmıştım bir vakitler, her blog sanki başka bir dünyaya açılan kapı gibi gelir bana. ve o kapıların ardında ki fikriyatları, kelamları merak eder, okumak isterim. ne kadar güzel demişsin Bal. can-ı gönülden katıldım, yüreğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Riv :) Destek hepimiz için önemli :)

      Sil
  17. Eskiden bloglar arası etkileşim çok daha fazlaydı, ama diğer sosyal medya uygulamaları insanların bloglara ayırdığı vakitleri azalttı ve yorumlaşmalar da azaldı dolayısıyla.:) Herkes ''yazayım çıkayım, ama okusunlar beni'' derdinde, ama okumadan, okunmayı beklemekte güç tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki öyle :) o nedenle yaptım ya farkındalık oluşur belki en azından brinde oluşsa bana yeter:)

      Sil
  18. Hatırlıyorum dabloguma ilk yorum geldiğinde gecenin bir körü kalkıp bilgisayar başına geçmiştim ne kadarda heyecanlanmıştım.İnsan emek verip yaptığı şeyden bir sonuç alınca çok mutlu oluyor ve bloglarda da bu yorumlarla oluyor.Bende okuma listesini her gün kontrol ediyorum ve elimden geldiğince yorum bırakmaya çalışıyorum baya blog takip ettiğim için arada kaçanlar olabiliyor ya da okuyup yazacak yorum bulamadıklarım.Böyle etkinlikleri severek takip ediyorum şu an MİM in nasıl yapılacağını kestiremiyorum ama birileri yapınca hepsine bakacağım bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MİM aynı konu da farklı insanların görüşleri :) Başında imlendiğini belirtiyorsunuz daha sonra kendi düşüncelerinizi yazıyorsunuz :)
      Bende ilk takipçimi gördüğümde ilk yorumu aldığımda heyecanlanmıştım :) Hala da heyecanlanıyorum acaba ne demişler nasıl fikir vermişler diye...

      Sil
  19. Kesinlikle katılıyorum yorum çok önemli. Yazarı üretmeye teşvik ediyor yorumlar. Ben elimden geldiğinde yorum yapmaya çalışıyorum ve karşılığında da tabi ki yorum yapılmasını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkes gibi :) Desteğin içn çok teşekkür ederimm :)

      Sil
  20. Merhaba :) Yazdıklarınıza katılıyorum, ben buralarda henüz yeniyim bazen diyorum ki kendi kendime "bir kişi bile okusa yazarım ne var ki". Ama tabiki ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek o kadar iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes öyle düşünüyor aslında bir kişi okusa bile yeter ama gönül ister ki herkes okusun öyle değil mi :)

      Sil
  21. mimi yapcam gelcem yine haftasonu. :) ben her akşam en az 10 kişiye yorum yapıyorum her gün. her gün giriyom bloguma ve her gün okur ve yorumlarım. hatta bir defterim var biliyor musun, blog defteri. orda notlarım var. bal kokusunun mimini yap, sevdicanın yazısını yayınla, yeni gelen şu arkadaşlara git ve çok sayıda yazısına yorum yap gibi. ve bir yorum sistemim var. yazı yazı gidiyom. örneğin şimdi, 200 yıl sonra mim yazımdaki arkadaşlarıma gidiyorum. bi dee yorumlarda içtenim ve neşeliyim ve enerjik ve komikim çünkü zaten öyleyim. yorum yaparken çok heycanlanıyorum ya. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın deeptone ^^

      Sil
    2. böyle diyosan sen de öylesiiiin işteee :) kendi diyen kendi olur :) son günlerde seninm yorumlarını da görüyom zateen :)

      Sil
    3. deep burda da idolsun :) Süper bişisin sen oyle enerjin var ki inanılmaz senn yorumlarını okumak acaba duygusu uyandırıyor walla :)
      ılk yorum yaptıgında o enerjın bana da geçmişti :)
      Desteğin için çok teşekkürler :)

      Sil
    4. hihih evet yeniyim buralarda :)

      Sil
  22. Başlığını cok beğendim bende yeniyim ama buralarda olucam :)

    YanıtlaSil
  23. Güzel bir konu olmuş. Ben de benzer bir yazı yazıcam yakında. Ama şunu demeden geçemicem, yorum diyince aklımda ilk önce deep geliyor. Her yerde her blogda yorumunu görüyorum. Takdir edilesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blogger bı odul verse onu deep'e verır bu konuda :) oy a sorguya süale falan gerek de yok kıme verelım desınler deep der herkes :)
      mükemmel bir sistemi var kendisinin :)
      o zaman mimi sende kabul ettin diye kabul edıyorum :)
      linkini buraya bırakmayı unutma :)

      Sil
  24. Birinin sizin yazdıklarını okuduğunu görmek ,yorum yapmak,farkında olmak insanı mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle :) yazdıklarınızı baskaların okuması yorumlaması cok guzel :)

      Sil
  25. Merhabalar, çok doğru bir konuyu ele almışsınız bende ilk fırsatta bu konuyla ilgili düşüncelerimi yazacağım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım :) mimi kabul ettıgınızı varsayıyorum yazınızın lınkını de buraya paylasırsanız dıger arkadaslarda burdan ulasabılırler :)

      Sil
  26. Deeptone'dan gelip yorumumu birakïyorum...Güzel bir konu, birbiimizi destekliyelim :)

    YanıtlaSil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık